Перейти до основного вмісту

Як відновити волосся після випадіння

Восстановление волос после выпадения

Не тільки жінки, а й чоловіки мріють про красиву, густу шевелюру. Незважаючи на те, що зараз доступна така процедура, як нарощування волосся, завжди в тренді залишаються натуральне здорове волосся. Похвалитися ними, на жаль, може далеко не кожен.

У сучасних умовах життя зберегти здоров'я і красу волосся досить складно - постійні стреси, неправильне харчування, шкідливі фактори зовнішнього середовища і багато інших причин сприяють випадінню волосся і поступового облисіння. Тому питання, як відновити волосся після випадіння, не втрачає своєї актуальності.

Відновлення волосся після випадіння — досить тривала процедура, яка на сьогоднішній день може проводитися різними методами. Методи народної медицини вже давно відійшли на другий план - вибором більшості жінок є різні салонні процедури.

Далі в статті розповімо більш детально, як відновити волосся після випадіння, з яких причин випадає волосся і які ознаки свідчать про випадіння волосся, які салонні процедури допомагають відновити волосся і чим гарна мезотерапія.

Ознаки випадіння волосся і причини

Ознаки випадіння волосся можуть бути помічені не відразу. Іноді до появи виражених ознак облисіння можуть пройти цілі роки. Тому дуже важливо вчасно розпізнати перші ознаки втрати волосся і звернутися за допомогою до фахівців.

Слід також розуміти, що в нормі людина кожен день втрачає певну кількість волосків (від 50 до 100) - це природний процес, пов'язаний з життєвим циклом волосся.

Старе волосся відмирає і випадає, звільняючи місце для росту нових. Тому, не варто панікувати, побачивши на гребінці невелика кількість волосся, що залишилося і вважати що це ознака випадіння волосся.

Ознаки випадіння волосся включають наступні:

  • Після нічного сну значна кількість випавшого волосся виявляється на подушці.
  • Після розчісування на гребінці залишаються цілі пучки волосся.
  • Волосся залишається у воді після миття голови.
  • Протягом дня виявляється значна кількість випавшого волосся на одязі.
  • Підвищеного випадіння волосся, якщо не мити їх протягом 2-3 днів.

Признаки выпадения волос

Всі перераховані вище ознаки є приводом звернутися до трихолога для виявлення ймовірної причини і вибору методу лікування такої патології, як випадіння волосся. Причини даної проблеми можуть бути різні. Зазвичай виділити якусь одну причину складно, в більшості випадків до втрати волосся призводить цілий ряд факторів.

Отже, при такій проблемі, як випадіння волосся, причини можуть критися в наступному:

  • Зниження імунітету.
  • Нестача в організмі вітамінів і мікроелементів.
  • Гормональні порушення.
  • Частою причиною є місцеві захворювання шкіри голови.
  • Системні захворювання.
  • Порушення кровопостачання шкіри голови.
  • Часті стреси також можуть бути причиною втрати волосся.
  • Шкідливі фактори зовнішнього середовища.
  • Генетична схильність.

Чи можна відновити волосся після випадіння

Щоб зупинити випадіння волосся, необхідно в першу чергу розібратися в його причини. Якщо воно обумовлено соматичними захворюваннями, гормональними порушеннями, або недоліком певних вітамінів і мінералів, слід їх усунути і тільки тоді починати повноцінне відновлення волосся.

Чи можна відновити волосся після випадіння і повністю повернути їх колишню густоту? На сьогоднішній день зупинити випадіння волосся, і поліпшити їх зростання стало цілком можливим! Для цього існує безліч різних методик - від засобів народної медицини до високоефективних салонних процедур.

Отже, відновити волосся після випадіння допоможе наступне:

  • Нормалізація способу життя — здорове, вітамінізоване харчування, відмова від шкідливих звичок, уникнення стресів і ін.
  • Щоденний догляд за волоссям — маски, спеціальні стимулюють ріст волосся шампуні і бальзами, полоскання волосся трав'яними відварами, використання захисних засобів (термозахист, зволоження кінчиків і ін.).
  • Медикаментозні препарати — вітамінно-мінеральні комплекси, спеціальні препарати, що стимулюють ріст волосся.
  • Салонні процедури — кератинове відновлення волосся, ламінування, каутеризація, глазурування, ліпідне відновлення волосся, кератермія та ін.
  • Косметологічні процедури глибокого відновлення волосся — мезотерапія, плазмоліфтінг, лазерне лікування, озонотерапія та ін.
  • Народні методи відновлення — доцільні лише в якості додаткового методу лікування.

Уход за волосами

Як відновити ріст волосся на голові: салонні процедури

На сьогоднішній день перевагу в виборі відновлення волосся більшість віддає салонним процедурам. У порівняння з застосуванням різних косметологічних і медикаментозних засобів, або народних рецептів, такі процедури дають швидший і виражений ефект. Однак, салонних способів, як відновити ріст волосся на голові, чимала кількість і підібрати найбільш ефективний досить непросто.

Перед тим, як піти на те, чи інше відновлення волосся, слід ознайомитися з методикою процедури, відгуками пацієнтів. Але все ж порадити, як відновити ріст волосся на голові максимально ефективно, зможе тільки досвідчений лікар-трихолог, або косметолог.

У сучасних косметологічних клініках є в основному два види процедур - перші діють на волосся ззовні (кератируваня, ламінування, глазурування і ін.), а інші зсередини (ін'єкційні препарати для волосся). Більш ефективними вважаються останні.

Ін'єкційні препарати для волосся можуть бути представлені вітамінами, амінокислотами, пептидами, мікроелементами, екстрактами лікарських рослин і ін. Вони не тільки тимчасово покращують зовнішній вигляд волосся, але і відновлюють структуру волосся, стимулюють його кровопостачання, зростання, забезпечують необхідними поживними речовинами. Найбільш відомі процедури із застосуванням ін'єкційних препаратів — мезотерапія і плазмоліфтинг.

Мезотерапія - швидка допомога при випадінні волосся

Швидко відновити волосся після випадіння допоможе мезотерапія. При випадінні волосся важливі не настільки симптоматичні засоби для поліпшення зовнішнього вигляду шевелюри, скільки відновлення структури волосся і постачання його поживними речовинами зсередини. Це гарантує мезотерапія при випадінні волосся.

Мезотерапия волос

Мезотерапія при випадінні волосся — це сучасна ін'єкційна салонна процедура, яка полягає у введенні вітамінних, мінеральних, амінокислотних та інших препаратів, що стимулюють ріст волосся і живлять їх, безпосередньо в волосяні цибулини.

Мезотерапія волосяної частини голови забезпечує наступний ефект:

  • Прискорення росту волосся.
  • Поліпшення кровопостачання шкіри голови.
  • Нормалізація жирності шкіри голови.
  • Поліпшення зовнішнього вигляду волосся.
  • Зміцнення волосся.

Якщо у Вас спостерігається випадіння волосся - мезотерапія є одним з найбільш швидких методів відновлення. Побачити ефект можна вже після 3-4 сеансів. Для повного курсу зазвичай потрібно 10 сеансів мезотерапії - все залежить від первинного стану волосся. При правильному догляді отриманий результат може зберігатися близько року.

Проконсультуйтеся детальніше стосовно Вашого випадку у наших лікарів
Баюра Алла Николаевна
Дерматолог, трихолог, дерматоонколог, дерматокосметолог, анатом, фахівець із ін’єкційних методик та апаратних процедур
Баюра Алла Николаевна
Смольникова Екатерина Александровна
Дерматовенеролог, Трихолог, Дерматокосметолог, Инъекционист-анатом, Специалист по лазерным технологиям, Дерматохирург
Смольникова Екатерина Александровна
Дізнатися вартість
Реєстрація на курс