Перейти до основного вмісту

Способи видалення пігментних плям на обличчі

пігментні пятна на обличчі

Людей, вкритих веснянками, здавна називали улюбленцями сонця та обранцями богів. І дійсно, багатьом ці коричневі цятки надають особливої харизми та привабливості. Однак, існують й інші види пігментних плям — лентиго, мелазми, хлоазми, невуси, плями після акне, а також гіпопігментовані плями (вітіліго). Найбільш поширеними вважаються невуси — родимі плями, які можуть мати різний вигляд і локалізацію. Невелика родимка, наприклад, біля губи також може надавати людині привабливості та оригінальності, однак, велику родиму пляму навряд чи вважатимуть красивою.

Широко поширені також мелазми — значного розміру плями, які мають коричневий колір і нерівні краї. Вони більш характерні для молодих жінок, можуть збільшуватися під впливом сонячних променів і нерідко покривати все обличчя, створюючи тим самим значний косметичний дефект.

Пігментні плями можуть виникати в силу різних причин — сонячні промені, гормональні порушення, генетична схильність, гіповітаміноз, захворювання внутрішніх органів, венеричні захворювання, стреси, неякісна косметика та ін. Залежно від того, чим були спровоковані пігментні плями, способи боротьби з ними можуть трохи відрізнятися.

Отже, як вивести пігментні плями? Способи видалення даних косметичних дефектів відрізняються широкою різноманітністю — косметичні засоби, спеціальні сироватки та креми, медикаментозні препарати, пілінги, лазерне лікування, фототерапія та інші косметологічні процедури.

Далі в статті більш детально розповімо, як боротися з такою проблемою, як пігментні плями, способи видалення, які найбільш часто застосовуються — мезотерапія, фототерапія, лазерна шліфовка, хімічний пілінг, маски та креми для обличчя — також будуть детальніше розглянуті в статті.

мезотерапія

Як позбутися від пігментних плям на обличчі? Допоможе мезотерапія

Один з найбільш вживаних методів, що дозволяють усунути пігментні плями на обличчі — мезотерапія. Це косметологічна процедура, яка полягає в ін'єкції в шкіру обличчя вітамінів, ферментів, гормонів, амінокислот, антиоксидантів, гіалуронової кислоти та інших біологічно активних речовин. Даний спосіб, як позбутися від пігментних плям, є повністю безпечним і безболісним, може проводитися в будь-якій ділянці обличчя, не має вікових обмежень та практично немає протипоказань.

Зморшки, під очима синці, нерівний рельєф шкіри, тьмяний колір обличчя, пігментні плями на обличчі — мезотерапія може впоратися з усіма цими проблемами.

Мезотерапія — не тільки відмінний спосіб, як позбутися від пігментних плям і інших дефектів, вона також омолоджує шкіру, живить її, робить більш свіжою, пружною.

Однак, перед тим, як позбутися від пігментних плям на обличчі за допомогою мезотерапії, слід обов'язково проконсультуватися з лікарем.

Фототерапія пігментних плям

Не маловідомий також такий метод, як фототерапія пігментних плям. Це ефективний сучасний метод видалення дефектів шкіри, який полягає у впливі на неї світлових імпульсів певної довжини, що проникають углиб шкіри та руйнують меланін. Фототерапія пігментних плям дає видимий результат вже після першої процедури. Для повного усунення дефектів може знадобитися від 3 до 10 процедур, в середньому — 3-4.

Фототерапія практично немає протипоказань. Єдине — не рекомендується перебувати під впливом ультрафіолетових променів за 2 тижні до процедури фототерапія, утриматися від хімічних пілінгів і ретинол — містяться препаратів принаймні за 1 місяць до процедури.

Процедура фототерапія є повністю безпечною та безболісною, а головне — ефективною. За допомогою фототерапії можна не тільки позбутися від пігментних плям, але й омолодити шкіру, зволожити, підтягти її, вирівняти тон і колір обличчя.

Прибрати пігментні плями допоможе хімічний пілінг

Прибрати пігментні плями допоможе й така процедура, як хімічний пілінг. Хімічний пілінг пігментних плям — це косметологічна процедура, яка полягає в нанесенні на обличчя спеціальних хімічних сполук (кислот), які сприяють руйнуванню ороговілого, верхнього шару шкіри та її подальшої регенерації.

Хімічний пілінг пігментних плям не тільки допомагає позбутися від дефектів, але й омолоджує шкіру, вирівнює колір обличчя, покращує структуру шкіри, усуває різні висипання, нормалізує роботу сальних залоз.

him piling

Повністю прибрати пігментні плями можна приблизно за 5-10 сеансів хімічного пілінгу. Вид пілінгу, а також кількість процедур визначається лікарем індивідуально в кожному випадку.

Лазерне шліфування — ефективний спосіб, як боротися з пігментацією на обличчі

Лазерне шліфування — ще один ефективний спосіб, як боротися з пігментацією на обличчі. Він полягає у впливі на шкіру лазерних променів, в результаті чого руйнується меланін та активуються процеси регенерації. Лазер впливає тільки на пігментовані ділянки шкіри, не зачіпаючи при цьому здорові тканини, тому даний спосіб, як боротися з пігментацією на обличчі, є абсолютно безпечним.

Лазерне шліфування дає відмінний результат вже після першого сеансу, для досягнення максимального ефекту часто потрібно від 2 до 4 процедур. Крім видалення пігментних плям, лазерне шліфування забезпечує наступне:

  • Підтяжка обличчя.
  • Зменшення глибини зморшок, або повне їх розгладження.
  • Усунення в'ялості шкіри.
  • Омолодження обличчя.
  • Вирівнювання кольору та рельєфу шкіри.

маска пілінг (1)

Маски для обличчя та відбілюючі креми від пігментних плям

Перше, до чого вдаються жінки при наявності пігментації — маска від пігментних плям, або спеціальний відбілюючий крем від пігментних плям. На сучасному ринку існує широкий асортимент косметичних засобів (маски, лосьйони, сироватки, відбілюючі креми) від пігментних плям. Всі вони відрізняються між собою якістю, ефективністю, складом, ціною.

Маска для обличчя від пігментних плям може бути як покупної, так і приготованою в домашніх умовах. Для приготування масок народна медицина рекомендує використовувати капусту, сир, кефір, огірок, петрушку, лимон. Така маска від пігментних плям повинна застосовуватися з обережністю й тільки після консультації лікаря! Покупні маски містять в своєму складі спеціальні речовини — ефірні масла, рослинні екстракти, спеціальні кислоти, — які мають відлущуючі та відбілюючі властивості.

Не менш популярним серед жінок є відбілюючий крем від пігментних плям. Зазвичай до його складу входить така токсична речовина, як гідрохінон, або глікозид гідрохінону. Це, наприклад, такі крему, як Ахромін, Ахроактив, Лієрак. Часто до складу таких кремів входять саліцилова, гліколева, фенольна кислоти, ретинол, вітамін С. Перш ніж використовувати дані косметичні засоби, слід обов'язково проконсультуватися з лікарем.

Проконсультуйтеся детальніше стосовно Вашого випадку у наших лікарів
Дізнатися вартість
Реєстрація на курс